Jaké druhy divokých kachen existují?

Divoké kachny žijí ve všech koutech naší planety. Mnohé z odrůd si člověk už dávno ochočil a lze je chovat doma. Domestikovaní jedinci se nakonec stali předky většiny známých domácích plemen. Není žádným tajemstvím, že divocí ptáci jsou loveni. Za posledních sto let tím populace jednotlivců vážně utrpěla. Často jsou chyceny a následně pěstovány na farmě. Dnes zjistíme, jaké druhy divokých kachen existují a jak je lze chovat.

Obsah

popis

Kachny pocházejí z velké a rozšířené čeledi vodního ptactva. To zahrnuje více než 150 druhů. Všechny divoké kachny se vyznačují tím, že mají proudnicové tělo dostatečné šířky. Na tlapkách těchto jedinců jsou membrány a tvar zobáku těchto ptáků je zploštělý. Divoké kachny se vyznačují také tím, že mají speciální opeření – je zcela vodotěsné. Tento efekt je zajištěn tukovou lubrikací vylučovanou kostrční žlázou. Je to ona, kdo činí peří těchto ptáků nezranitelným při kontaktu s vodou.

Navzdory skutečnosti, že opeření divokých kachen je vodotěsné, stále vyžadují důkladné a pečlivé mytí. Za tímto účelem jsou jedinci zvyklí pobíhat vodou a hlasitě a ze všech sil mávat křídly. Kachny, které se několik dní nekoupaly, se při prvním kontaktu s vodou mohou jednoduše utopit nebo začít plavat s velkými obtížemi a částečně se ponořit do nádrže.

Ale nemyslete si, že špinavé peří se stává překážkou pouze pro koupání. Tento faktor může také vážně poškodit let. Po koupání se divoké kachny přesunou na břeh a dobře se třesou. Tento postup přispívá k rychlé a efektivní obnově opeření postiženého působením vody. Dále jedinci vyjmou tuk z kostrční žlázy zobákem a přesunou jej do peří.

Je snadné rozeznat samičku od samce. Stačí věnovat pozornost barvě těchto velkých sladkovodních ptáků. Hlava divokých kachen je poměrně velká a masivní a ocas je krátký. S nástupem jara může hmotnost kačerů dosáhnout 1,5 kg. Pokud jde o samice, mají obvykle skromnější velikost. Jejich hmotnost zřídka přesahuje 1,2 kg.

Na podzim získávají ptáci tukovou vrstvu. Právě v tomto období divoké kachny přibývají na váze. Pokud jde o délku těla divokých kachen, je to obvykle 51-62 cm.Plochý a poměrně široký zobák má bledou, diskrétní barvu. Po jeho okrajích jsou jasně viditelné rohové desky – to je další rozlišovací znak těchto jedinců. Tlapky divokých kachen mají obvykle oranžovou nebo načervenalou barvu.

Rozdíl v barvě peří u těchto ptáků je zvláště patrný v zimním a jarním období. V této době začínají jedinci tvořit páry pro následující období páření. Je to pro ně velmi důležité období, na které se kachny musí předem připravit. Právě v těchto chvílích se na hlavě a krku draka objevují tmavě zelené peří. Samci mají světlé břicho a na zádech jsou tmavě šedé odstíny peří.

Habitat

Jak bylo uvedeno výše, divoké kachny jsou rozšířeny po celé zeměkouli. Nelze je nalézt kromě severního a jižního pólu. Některé druhy žijí v poměrně velkých oblastech. Například téměř celá severní polokoule je hustě osídlena kachnou divokou. V této rodině jsou také jedinci, jejichž rozsah je omezen na plochu 1000-2000 metrů čtverečních. km nebo pouze ostrovní hřeben. Migraci provádějí druhy, které žijí v severních zeměpisných šířkách, kde jsou v zimních obdobích vodní plochy zcela pokryty ledem. Ze suchých tropických míst se divoké kachny obvykle stěhují do vlhčích rovníkových nebo subtropických oblastí. Lety mohou být velmi krátké, ale jsou střední a dokonce velmi dlouhé.

READ
Jak dlouho lze vařené mleté ​​maso skladovat v lednici?

Na přezimování se kachny divoké stěhují blíže k lidem. Můžete je vidět ve městě. Nejpohodlnějším a nejpohodlnějším místem pro ně v takových podmínkách jsou městské parky, kde mají své vlastní nádrže. Může to být malý rybník. Vhodná jsou i jezera v blízkosti vesnic. Lidé často chodí krmit tyto krásné ptáky v zimním období, aby netrpěli nízkými teplotami a nehladověli.

U vody zpravidla žijí všechny druhy divokých kachen. Jsou zvyklí na denní životní styl, protože v noci moc dobře nevidí.

Jídlo

Výživa divokých kachen přímo pochází z odrůdy, ke které patří. Mnoho ptáků získává potravu pro sebe přímo ve vodě. „Jídelníček“ divokých kachen zahrnuje jak rostlinnou, tak živočišnou potravu. Poměr ingrediencí je však většinou jiný. Právě od druhu potravy často závisí určité rysy chování daného volně žijícího ptáka. Kachna divoká v přírodě ráda jedí řasy, stejně jako larvy hmyzu, které žijí v horních vrstvách vody. Pokud jde o druhy, jako jsou potápníci, kachny dlouhoocasé nebo kajci, jedí malé ryby, kaviár, měkkýši, kteří žijí hluboko pod vodou.

Ptáci, kteří se živí ve větší míře rostlinnou potravou, mají na zobáku charakteristické, dobře vyvinuté rohové pláty. Většinou si do tlamy naberou vodu se všemi zbytky řas, hmyzu a larev a pak už jen vše dobře filtrují pomocí talířů. Pokud je hlavní stravou těchto ptáků ryba, zůstane v ústech a poté je spolknuta. Špička kachního zobáku je rozšířena, aby bylo snazší štípat rostliny.

Některé poddruhy volně žijících ptáků, kteří žijí v mírném podnebí a neuchylují se k migraci, se na podzim a v zimě živí výhradně rostlinami. Krmivo pro zvířata v chladném období je téměř nedostupné.

Čím lze a nelze krmit?

Mnoho chovatelů drůbeže se zajímá o otázku, čím lze krmit divoké kachny a co by jim v žádném případě nemělo být podáváno. Je třeba si uvědomit, že divocí jedinci se stravují přibližně stejně jako domácí. Jak bylo uvedeno dříve, jejich strava obvykle zahrnuje ryby, larvy, vejce a různý hmyz. Proto je potřeba krmivo divokých kachen doplňovat bílkovinnými složkami. Zde je malá sada krmiva, které tyto druhy potřebují:

  • kukuřice, ječmen, proso;
  • okřehek a řasy;
  • ryby, červi, slimáci, hlemýždi;
  • stonky a kořeny bahenních rostlin;
  • sušená a čerstvá tráva;
  • vařené brambory;
  • slunečnicový koláč;
  • odpad z ryb a masa;
  • masokostní moučka;
  • mušle a křída.

Aby se potrava lépe rozmělnila ve strumě divokých kachen, je třeba jim dát malé oblázky a hrubý říční písek. A aby zvíře dostalo dostatečné množství vitamínů, je přípustné ho krmit potřebnými přísadami a také krmným kvasem.

V žádném případě nekrmte divoké kachny žitným chlebem a plesnivými potravinami. Nedávejte jim mokré jídlo a mléčné výrobky. Divoké kachny je také lepší nekrmit zbytky z lidského stolu.

Odrůdy

Existuje mnoho různých plemen divokých kachen. Liší se od sebe stanovištěm, barvou, chováním při krmení. Pojďme se blíže podívat na některé z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších odrůd těchto zajímavých volně žijících ptáků.

  • Chirk-píšťalky. Drakeové nesoucí toto jméno mají na těle zelený pruh v oblasti očí. Končí v zadní části hlavy. Během období páření může tento pták několik hodin tančit vedle samic a přitahovat na sebe více pozornosti.
  • Šedozelené praskání. Tito jedinci se od výše popsaných neliší zeleným, ale bílým pruhem, který zdobí jejich hlavu. Hry na páření těchto jedinců jsou obvykle velmi hlučné.
  • Teal-kloktunks. Tyto druhy jsou nejběžnější mezi tyrkysovými. V Rusku se takoví jedinci objevují jen zřídka. Častější v Asii.
  • Velké drobky. Jedinci tohoto plemene patří do jiné kategorie divokých kachen. Na délku mohou dosáhnout půl metru. Samice jsou většinou menší.
  • Střední drobky. Tito ptáci žijí v severních lesních zónách. Na délku může jejich trup dosáhnout 60 cm. Pokud jde o ženy, tento parametr je 55 cm. Na zadní straně hlavy je krásný hřeben.
  • Scaled Mergansers. Nejvzácnější zástupci plemene. Velmi zřídka je lze vidět na Dálném východě. Barva peří je stejná jako u průměrných mořských ryb. Liší se velikostí.
  • Pintail. U nás jsou jedinci tohoto plemene nejčastější. Lze je nalézt v mnoha regionech. Jedinou výjimkou jsou severní a jižní regiony. Draci tohoto plemene jsou poměrně velcí a samice jsou o něco menší.
  • Široké boty. Tyto ptáky lze také nalézt téměř všude. Nežijí jen v tundře. Jedinci jsou střední velikosti. Jejich délka těla je obvykle asi 50 cm a jejich hmotnost je 1 kg. Hlavním rozlišovacím znakem těchto zástupců plemene je to, že mají nestandardně široký zobák. Kachny tráví hodně času ve vodě, živí se trávou a drobným hmyzem.
  • Šikmé kachny. Jedná se o velké divoké ptáky impozantní hmotnosti. Samice mají tmavě čokoládovou barvu, stejně jako šedý zobák. Jakmile začne období páření, jsou kačery pokryty barevným peřím, proti kterému působí opeření samic nudně a nenápadně. Samci mají na hlavě zelené peří. Na krku jsou bílá peříčka, na koruně bronzová (nalézají se i bílá).
  • Šedá kachna. Zástupci tohoto plemene nejsou příliš velcí. Drake mají obvyklé jemné barvy. Pokud jde o samice, mají jasně červený ocas, na rozdíl od černé charakteristiky samce. Podle těchto znaků je nejjednodušší určit pohlaví takových kachen.
READ
Které hroznové víno má nejméně kalorií?

Reprodukce

Období páření u volně žijících ptáků probíhá v různých časových intervalech. Vše se děje v závislosti na klimatickém pásmu, ve kterém se ptáci nacházejí. Stěhovavé odrůdy se začnou rozmnožovat, jakmile dorazí na svá obvyklá hnízdiště. Pokud jde o ptáky, kteří vždy zůstávají žít na jednom místě, vstupují do období páření, když to počasí dovolí. Mělo by být příznivé: ne příliš horké a ne příliš studené. Kromě toho by se během tohoto období mělo zvýšit množství krmiva.

Samci jsou v období páření pokryti jasnou barvou. Začnou se o samice aktivně starat. Zástupci různých plemen pro to mají své vlastní rituály. Někteří jedinci vždy otevírají své chomáče, zatímco jiní vydávají jakési hrdelní volání. Někteří ptáci dokonce organizují tance na vodě, běhají závody. Páry se tvoří zpravidla pouze na jednu sezónu.

Tito ptáci obvykle organizují kladení v pobřežních houštinách, dutinách stromů, starých hnízdech. Inkubace varlat obvykle trvá asi 3-4 týdny. Pták zahájí takové procedury poté, co snese poslední vejce. Různé druhy divokých kachen sedí na vejcích různě dlouhou dobu. Například pižmoví jedinci inkubují kachňata po dobu nejméně 34 dnů. Nejprve kachna prakticky neopustí hnízdo, ale pak se od něj začne vzdalovat, aby plavala a získala jídlo. Pouze zpočátku je samice vždy na snůšce. Po 1-2 týdnech ji opustí, když se předtím dobře zahřála chmýřím.

V podmínkách jednoho hnízda lze chovat 6 až 18 mláďat. Vybírají se ze skořápky asi 10-14 hodin. Kachňata uschnou velmi rychle a po několika hodinách mohou následovat svou matku k rybníku. Kachna nevstane z hnízda, dokud se nevylíhnou všechna mláďata. Během prvních dnů děti reagují na jídlo, které se pohybuje. Poté kuřata postupně přecházejí na potravu specifickou pro jejich druh.

Oblíbeným předmětem lovu vždy byly divoké kachny. Maso tohoto ptáka je chutné a výživné a lze jej nalézt téměř v jakékoli vodě.

Chcete-li úspěšně lovit, musíte dobře znát zvyky a vlastnosti, které odlišují odrůdy divokých kachen.

divoké kachny

Внешний вид

Divoké kachny jsou úzce spjaty s vodou, o tom svědčí jejich zvyky, životní styl a stavba. Křídla tohoto ptáka jsou vhodná pouze pro malé lety, nejsou široká a spíše krátká. Tento tvar křídel je optimální pro potápění, stejně jako stavba tlapek, jejichž přední tři prsty jsou spojeny plovacími membránami.

Kachní rodina se neliší ve zvláště velkých velikostech, průměrná hmotnost dospělého je od 500 do 2000 gr.

U většiny druhů je výrazný pohlavní dimorfismus v opeření, což je nejpatrnější v období párování – v zimě a na jaře. Po línání jsou samci více podobní samicím. U kačerů a samic je línání velmi intenzivní – pták dokonce na chvíli ztrácí schopnost létat, ztrácí letová i ocasní pera. U samic s mláďaty je línání mnohem pomalejší a nezbavuje je schopnosti létat, ale začíná až po vylétnutí kachňat.

READ
Kolik maca potřebujete sníst, abyste dosáhli narkotického účinku?

druh kachny

Jídlo

Stravu tohoto ptáka tvoří vodní rostliny, ryby, hmyz, drobní vodní živočichové – korýši a měkkýši, které získává z vody a ze dna nádrží. Čím se živí divoké kachny v zimě a brzy na jaře, kdy je led a z vody je těžké získat potravu? V této době se kachny živí stonky a semeny pobřežních rostlin. V teplé sezóně se do nabídky přidávají ovoce a bobule z keřů a stromů rostoucích v blízkosti vodních ploch.

Kachny lze nazvat správci nádrží. Vzhledem k tomu, že ptáci jedí larvy komárů ve velkém množství, výrazně to snižuje reprodukci hmyzu.

co jedí divoké kachny

Reprodukce

Divoké kachny začínají snášet vejce na jaře, od dubna do května. V den přináší samice jedno vejce, po nabrání 8-12 vajec sedí samice na hnízdě a čeká, až se objeví kachňata. Inkubace trvá v průměru 25-30 dní, kachňata se líhnou téměř současně.

V podstatě všechny druhy divokých kachen hnízdí jednotlivě a svá hnízda si uspořádávají na zemi. V dutinách stromů hnízdí jen mandarinky, mořčáky a zlatoočky, šelmy se prohánějí v dírách a vajíčka zahrabávají do země. Kachna severní, kajka obecná, v období hnízdění žije v koloniích, které čítají až sto jedinců.

Téměř všechny druhy kachen mohou klást vejce do cizích hnízd a často se samice líhnou jak vlastní, tak cizí vejce. Samice se starají o potomstvo a pouze u šelem a šelem pomáhají samci s péčí o mláďata.

druhy divokých kachen

Habitat

Kachní rodina si vybírá místa k životu v blízkosti vodních ploch. Ideálními místy jsou mokřady, potoky, zálivy, jezera a řeky bohaté na pobřežní vegetaci. Tento pták se neusazuje na místech, kde se není kam schovat. Na rychlých řekách a nádržích s holými břehy se tento pták nenachází.

Divoké kachny si rychle zvyknou na lidi a ochotně se usadí v blízkosti městských vodních ploch. Navazují kontakt s člověkem a s potěšením přijímají pamlsky.

kachní rodina

lety

Kachny jsou stěhovaví ptáci migrující za potravou. S nástupem chladného počasí je stále obtížnější získat potravu a ptáci, kteří hledají potravu, jsou odstraněni ze svých domovů a zahajují migraci směrem na jih. Na jaře se hejna vrací domů. Za zmínku stojí, že migrují i ​​kachny žijící na rovníku a v jižních zeměpisných šířkách, které utíkají před suchem a horkem.

Lety začínají poté, co se mláďata vezmou na křídla, jsou silná a připravená na dlouhé lety. V době letu se hejno pohybuje za vůdcem, v jasném pořadí. Migrační trasy procházejí místy bohatými na potraviny.

druhy kachen

Předmět lovu

Na území Ruska a SNS se vyskytují různé druhy kachen (asi čtyřicet). Rozšířeno je přibližně třicet druhů, tato plemena divokých kachen jsou předmětem komerčního i sportovního lovu.

READ
Kolik lidí zemřelo na klíšťata?

Pták z čeledi kachních je kořistí pro lovce nejen kvůli masu. Kachna mořská, kajka obecná, je například ceněná pro své chmýří. V některých regionech se sklízí vejce šelem a zlatooček a pro okrasné účely se chová kachna mandarinská.

divoké kachny

výhledy na řeku

Říční odrůda kachen se vyznačuje vysokým přistáním ve vodě a ocasem zvednutým nad vodou. Při hledání potravy se nepotápějí, ale jen napůl se ponoří do vody a ocas nechávají nad hladinou vody. Startovat téměř svisle, bez vzletu. Za letu je rozdíl oproti potápění patrný zejména díky delšímu krku, ocasu a křídlům. Build in hejno je zřídka chován.

Širokonoska

Vyznačuje se rozšířeným rýčovitým zobákem. Letí poněkud neobratně a pomalu, mírně naklání hlavu dolů. Drakes jsou velmi krásné: na pozadí bílého prsu vyniká tmavě zelená hlava a krk, boky a břicho jsou červené. Modrá křídla vpředu a jasně zelené „zrcadlo“. Samičky jsou červenohnědé. Tlapky ptáků jsou jasně oranžové. Jsou považováni za nejnedbalejší z říčních druhů.

divoké kachny

Mallard

Kachna divoká kachna divoká znají všichni lovci, je to největší říční druh. Na jaře má kačer smaragdově zelenou hlavu, bílý límec, hnědá prsa a šedé tělo. Samec je světlejší než samice. Nohy kachny divoké jsou oranžové, zobák žlutý. Samci mají delší krk a hlavu drží vysoko.

kachna divoká

kachna černá

Stanovištěm je jih Dálného východu a Sibiře. Velikostí se neliší od kachny divoké. Jeho zvláštností je, že draky se neliší od samic, protože nemají manželskou barvu. Vyznačují se černými zobáky se žlutými skvrnami na vrcholu. Za letu jsou jasně viditelné bílé skvrny na křídlech.

kachna divoká

Pintail

Poměrně velká kachna, samci jsou větší než samice, s dlouhým krkem a ocasem podobným šídlu, proto dostal pták své jméno. Hřbet a hlava jsou hnědé. Zbytek krku, oříznutí a spodní části těla jsou jasně bílé. Samička je šedá.

kachní pintail

modrozelená píšťalka

Kachna modrozelená je nejmenší mezi kachnami říčními. Samec má hnědočervenou hlavu se širokým pásem zelené od očí k týlu. Samička je šedá. Za soumraku lze samečka rozeznat podle bílého pruhu na rameni a bělavého ocasu mezi koncem ocasu a břichem.

kachna

Teal cracker

Tento druh žije v lesním pásu. Drake i samice mají velká „zrcadla“ zelené barvy, která jsou výraznější u samců. V létě se samec od samice liší šedomodrým vrcholem křídel a ramen.

zelenomodrá kachna

Mramorová nebo čírka s úzkým nosem

Habitat – Střední Asie a pobřeží Kaspického moře. Průměrná hmotnost 500 g. Opeření je šedohnědé, na břiše světlejší, stejné u samic i samců. Zobák je šedý, nohy hnědohnědé. Samec se vyznačuje malým hřebenem na zadní straně hlavy a světlými skvrnami kolem očí. Často sedí na větvích keřů a stromů rostoucích u vody, na rozdíl od jiných druhů čírek.

šedá kachna

Pták je větší než modrozelená, má šedavou barvu. Samec se od samice liší namodralými křídly a světlejším opeřením. Páření u samců: načervenalá hlava, bílý pruh od očí k šíji. Samice má dosti dlouhý zobák s bílou skvrnou na boku. Ve tmě lze kačera rozeznat od samice podle častého zvedání hlavy spolu s praskavým zvukem, který vydává.

divoké kachny

wigeon

Pták je středně velký, vyznačuje se jasně bílým břichem a krátkým zobákem. Hlava kačera je načervenalá, čelo žlutavě zlaté, hruď kaštanově červená. Wigeon je velmi podobný šedé kachně, liší se od ní tmavě hnědými „zrcadly“ na křídlech.

READ
Které keře nevyžadují péči?

Drake vydává ostré zvuky jako píšťalka a hlas ženy je jako krákání.

kachní wigeon

Kosatka

Habitat – Dálný východ, východní Sibiř a Kamčatka. Průměrná hmotnost – 800 gr. Kosatka má černý zobák, šedé nohy s tmavými blánami. Samice je podobná kachně divoké, liší se barvou nohou a zobáku. Samec si i v létě zachovává jasná „zrcadla“ na křídlech. Hlas trochu připomíná hvizd kudrlinky.

divoké kachny

crohali

Kachna mořská se od ostatních druhů liší úzkým zobákem zakončeným dolů zahnutým drápkem. Po okrajích zobáku jsou špičaté rohovité zuby.

Merganser

Tento druh žije v lesním pásmu. Hmotnost dosahuje dvou kilogramů. Na hlavě jsou podlouhlé peří, které u samice tvoří široký dvojitý hřeben. Zrcadla jsou bílá, zobák červený a nohy oranžové. V létě lze samečka rozeznat podle bílého peří na křídlech. Když létající pták mává křídly, vydává zvuky podobné píšťalce.

kachní popelník

Střední popelník

Pro stanoviště si vybírá severní části lesní zóny. Váží asi kilogram. Zobák je červený, nohy jsou červenooranžové. Na zadní straně hlavy je vyvinutý dvojitý hřeben. V létě se samci vyznačují tmavým hřbetem.

kachna střední morčák

mořčák šupinatý

Vzácný druh vyskytující se pouze na jihu Dálného východu. Navenek podobný průměrnému mořskému moři. Liší se menší velikostí, šedým zobákem a širokým hřebenem, vyvinutějším u samic. V létě má samec na zadní straně hlavy bílé skvrny.

kachní mořčák šupinatý

potápění

Podčeleď kachen má kategorii – potápěčská kachna. Své jméno dostali podle způsobu, jakým získávají potravu – potápěním. Tato kachna severní žije na severní polokouli, největší populace je v Severní Americe. Kachny potápěčské se dělí na několik druhů: čírky mramorované, potápivé, kachny a kachny růžovohlavé. Všechny druhy, s výjimkou čírek, mají barevné, světlé peří a na pozadí krajiny vypadají velkolepě.

potápěčské kachny

mramorová modrozelená

Průměrná hmotnost dospělého člověka je 600 g. Samice a samec jsou stejného zbarvení. Peří je šedohnědé se světlými skvrnami. Když je pták na vodě, má zvednutý ocas. Mramorové čírky se potápějí docela hluboko, někdy sedí na stromech. Pro život si vybírají nádrže s rákosím a keři podél břehů. Stanoviště – Rusko, Indie, Asie, Španělsko.

mramorová kachna modrozelená

Potápění

Potápěčská kachna je střední velikosti, má krátký krk a velkou hlavu. Sedí nízko nad vodou, živí se hlavně potápěním. Kachní ponor malá velikost, průměrná hmotnost – 900 gr. Samice vypadá jako šedá kachna, samec má jasnou hlavu a světlá prsa. Samci jsou větší než samice a pestřeji zbarveni. Vynikají potápěčská kachna červenooká, rudonosý a pampový.

Stanovištěm je mírné klimatické pásmo, hlavně tajga a lesostep Ruska.

potápěčská kachna

Cherneti

Kachňata navenek připomínají potápěče, což lze vidět ve jménu některých druhů. Podsadití ptáci malé velikosti s velkou hlavou na krátkém krku. Černý zobák je šedý nebo černý, nohy s kožovitými blánami, tmavě šedý. Všechny poddruhy mají na křídlech světlý pruh. Kachny zřídka chodí na souš, většinu času tráví na vodě. Při potápění se mohou ponořit do poloviny nebo úplně.

V Rusku se vyskytuje pět druhů: černomořský, chocholatý, rudohlavý, rem a bělooký. Přelet v Rusku je americký ponor.

Více druhů: dlouhonosý červenohlavý, madagaskarský, australský potápěčský, malomořský, novozélandský a obojkový černý.

divoká kachní plemena

Kachna s růžovou hlavou

Růžohlavý (kachna červenohlavá) je neoficiálně řazena mezi vyhynulý druh. Poslední žijící exemplář byl spatřen před více než sedmdesáti lety. Ornitologové se neúspěšně pokoušeli tento druh najít. Někteří z nich věří, že tento pták žije v nepřístupných bažinách na severu Myanmaru.

Video

Ve videích níže najdete spoustu zajímavých informací o odrůdách divokých kachen.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: